Dykcertifikat i Sverige eller utomlands?

En fråga vi ofta får här på dykcertifikat.com är om vi rekommenderar att man ska ta ett dykcertifikat i Sverige eller utomlands. Sanningen är att det är helt upp till dig, för det finns bra dykutbildningar både i Sverige och utomlands, men du bör alltid välja en godkänd dykorganisation som vi listar här på dykcertifikat.com. Det finns emellertid både fördelar och nackdelar med att ta ett dykcertifikat både i Sverige och utomlands.

Dykcertifikat i Sverige

Fördelen med att ta ett dykcertifikat i Sverige är att du helt enkelt gör det på hemmaplan och slipper därför offra flera semesterdagar under semestern för att lära dig att dyka. Då är det bra mycket roligare att börja dyka på riktigt på en gång när du väl ger dig iväg till Thailand, Australien, Karibien eller till Medelhavet.

En annan stor fördel med att ta dykcertifikat i Sverige är att du lär dig att dyka i kalla och riktigt mörka vatten på en gång. Om du tar ett dykcertifikat utomlands gör du det förmodligen i ett land som har varma och riktigt klara vatten, så när du kommer hem till Sverige igen och vill dyka är du inte van med våra förhållanden. Det kan rent av bli farligt för dig att dyka i Svenska vatten om du inte har tagit ditt dykcert i Sverige.

Dykcertifikat utomlands

Om du funderar på att ta ett dykcertifikat utomlands bör du vända dig till dykorganisationen PADI, CMAS eller NAUI, PADI brukar vara vanligast utomands. Fördelen med att ta ett dykcert utomlands är att brukar vara roligare att dyka i klara varma vatten, inte minst om du är på en paradisö i Thailand eller vid Stora barriärrevet i Australien. Det kan också vara billigare att ta ett dykcertifikat utomlands, men inte alltid.

Nackdelarna med att ta ett dykcertifikat utomlands är att det kommer att bli svårare för dig att dyka i våra mörka vatten i Sverige när du kommer hem igen och att du slänger bort flera semesterdagar på en dykutbildning istället för att sätta igång att dyka på egen hand direkt.

Error loading 209